Hoe ga ik te werk?

Doelgericht: Vanuit mijn ervaring als zaakvoerder en bedrijfspsycholoog vind ik het belangrijk om de weg terug naar het werk of persoonlijke groei zo gericht mogelijk aan te vatten. 

Mensgericht: Vanuit mijn ervaring en opleiding als klinisch psycholoog heb ik oog voor het gehele verhaal achter de persoon.

Op basis van een intake en enkele psychologische testen brengen we jouw klachten en context in kaart.

We gaan samen op weg in je eigen traject waarvan jij de stuurman bent.

We proberen in te zetten waar het voor jou nodig is.

Van advies over coaching tot EMDR therapie. 

Mogelijke interventies zijn:

ADVIES: waarbij ik je nieuwe inhouden, kennis en inzichten over het fenomeen stress en burn-out mee geef.

COACHING: waarbij we aandacht hebben voor de oplossingen die er zijn in verband met stress en burn-out. Tools, handvaten, tips & trics om met stress om te gaan aan. We zoeken naar oplossingen in de toekomst.

COUNSELING: Hier geven we aandacht voor jou als persoon en de emotionele kant van je klachten. Jij als persoon en jouw gevoelens staan centraal.

THERAPIE: We richten onze focus op het verleden. Door inzichten uit het verleden proberen we de klacht van vandaag een te plaats geven. Onderliggende oorzaken van stress en burn-out krijgen hier aandacht. 

EMDR THERAPIE: We verwerken en integreren de onderliggende gebeurtenissen. Situaties op het werk die angst, controleverlies, laag zelfbeeld, schuld en schaamte uitlokken worden het target van de therapie. De emotionele intensiteit hiervan verandert.

Het spreekt voor zich dat al deze zaken gedurende een sessie door elkaar lopen. De focus van ons traject zal echter steeds bij de laatste interventie liggen, daar waar we de EMDR methode inzetten.

Hieronder geef ik je nog een handig overzicht mee van mogelijke interventies bij stress en burn-out en wie deze kan en mag uitvoeren. Hierdoor kan je beter vergelijken tijdens je zoektocht naar hulp.

Praktisch:

Een gesprek duurt ca 55 min en gaat door in het kabinet te Lokeren. 

(Er is ook een mogelijkheid om te werken met assistentie van het paard. Dit geeft een extra dimensie aan de therapie en is een grote meerwaarde bij complex trauma.

Lees hier verder over EQUI-EMDR. EMDR met assistentie van het paard.